emo!

salam

…just nk bebel sat…

saya, nor azua…paling x suka n menyampah n naik nk meluat dgn manusia yang konon nya prasan dialah ‘baik+alim+bagus+encem+smart+baik hati+pemalu+soleh+penyayang+pemurah+peramah+ dan segala macam yang baik2’! tapi sebenarnya sengal belaka! habuk pun tarak! sembang agama sana sini mengalahkan ustaz yg ada phd dr al-azhar… tapi diri sendiri macam sengal…kalau nk kata murahan pun x keterlaluan kot…memang boleh jalan daa makhluk macam ni…

biarlah manusia tu memang jahil agama, daripada manusia yg BANYAK ilmu agama but in da same time buat maksiat merata2… cam sia2 je… cm hipokrit je…. (munafik ke cmni ek? wallahualam) cm poyo pun ada. kesalahan orang lain nampak clear, tapi silap sendiri wat2 buta!

biarlah manusia tu selebet, hidup miskin melarat x da harta…dari manusia gaji besor tapi miskin kesedaran..miskin jiwa..miskin maruah diri!

btul kata Dr Asri—- biar miskin harta, jgn miskin jiwa! so, pd yg tahu+penah baca tulisan Dr Asri ni… come on laaaa…. jgn hanya kononnya pandai baca tapi sebenarnya x reti membaca pun!!!

akhir kata, ibarat pepatah nabil raja lawak astro- “lu pikir la sendiri!” hehe..

sekian, terima kasih.
azua~~

p/s: pegi hatyai naik lorry, terkasar bahasa i’m sorry……wakakaka!

Advertisements

2 responses to “emo!

  1. askum..
    sy pun bnyak pengelam dengan ayat2 cinta
    dengan ayat cinta semuanya cantik tak ada cacat celanya walupun sebutir.
    cinta mmg indah tak dinafikan
    kadang2 melukai hati
    sy pernah bercinta tapi jodoh tak kesampain
    kami bepisah bukan ku pinta ttp ku terima dengan redo klu itu bukan jodoh ku.
    **klu bolh sy ing mengetahui bagai mana kata hendak mengenali pasngan kt yang btul2 jujur dan ikhls mcintai kt wat selamnya????
    **bagaimn kt mhu cari pasangan hidup yang terindah dan bahagi??
    klu ku ceri ta kisah ku mmg perik nnt ada msa aku akan luangkan

    salam ukuwah dari ku

  2. kpda nor azua sy sokong dngan kata awak
    tapi hidup ini kadag2 tak lari mbuat kesilapan

    hidup umpama roda yang berputa tanpa arah
    itu yang mmbuat ssorng itu sesat dalam kehidupan….

    fikir la….mmg setiap manusia lupa pada prinsip hidup…

    aku jg pernah melalu luku2 kehidupan yang begitu perik… hanya padaNya aku berserah aku merdoa momohon semoga hidup ku sentiasa disisi orng yang disyangiNya dan dikasihiNya….

    amin
    salam ukuwah dari ku

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s