Monthly Archives: Jun 2008

apakah?

Kadang-kala kita berfikir jika Allah memberi segala-galanya yang kita mahu di dunia ini, apakah Dia akan memberi kepada kita juga pada akhirat nanti?

Advertisements

emo!

salam

…just nk bebel sat…

saya, nor azua…paling x suka n menyampah n naik nk meluat dgn manusia yang konon nya prasan dialah ‘baik+alim+bagus+encem+smart+baik hati+pemalu+soleh+penyayang+pemurah+peramah+ dan segala macam yang baik2’! tapi sebenarnya sengal belaka! habuk pun tarak! sembang agama sana sini mengalahkan ustaz yg ada phd dr al-azhar… tapi diri sendiri macam sengal…kalau nk kata murahan pun x keterlaluan kot…memang boleh jalan daa makhluk macam ni…

biarlah manusia tu memang jahil agama, daripada manusia yg BANYAK ilmu agama but in da same time buat maksiat merata2… cam sia2 je… cm hipokrit je…. (munafik ke cmni ek? wallahualam) cm poyo pun ada. kesalahan orang lain nampak clear, tapi silap sendiri wat2 buta!

biarlah manusia tu selebet, hidup miskin melarat x da harta…dari manusia gaji besor tapi miskin kesedaran..miskin jiwa..miskin maruah diri!

btul kata Dr Asri—- biar miskin harta, jgn miskin jiwa! so, pd yg tahu+penah baca tulisan Dr Asri ni… come on laaaa…. jgn hanya kononnya pandai baca tapi sebenarnya x reti membaca pun!!!

akhir kata, ibarat pepatah nabil raja lawak astro- “lu pikir la sendiri!” hehe..

sekian, terima kasih.
azua~~

p/s: pegi hatyai naik lorry, terkasar bahasa i’m sorry……wakakaka!